dissabte, 26 de juliol del 2014

Dia dels Avis


Fa setze anys que a Espanya l’ONG Mensajeros de la Paz celebra el Dia dels Avis, i aquest 26 de juliol es tornarà a festejar. A nivell internacional, l’ONU també promou una celebració dirigida a les persones grans, el Dia Internacional de la Gent Gran.

A nivell espanyol, aquest dia commemoratiu promogut per Mensajeros de la Paz té l’objectiu de fer sentir protagonistes i el centre d’atenció a les persones grans per un dia, fer un homenatge i sensibilitzar a la gent perquè els avis siguin suficientment valorats i rebin l’afecte que es mereixen, alhora que pretén alertar a la població de les seves necessitats dins la societat actual. Per això l’ONG organitza una concentració lúdica d’avis i àvies, que cada any se celebra en un municipi diferent d’Espanya. Entre els actes que tenen lloc cada any hi consten: Una missa, pregó, un acte institucional, entrega de diplmes als “Avis d’Or” (avis que pertanyen a l’Associació Edad Dorada –Mensajeros de la Paz, encarregada de l’atenció i la millora de la qualitat de vida de la gent gran), esmorzar, ball i actuacions musicals, entre d’altres.

Els avis, sobretot en els temps que corren, juguen un paper fonamental dins de la família. No només han criat els seus fills, sinó que ara, en molts casos, després d’haver “deixat la feina feta” els ajuden a pagar l’hipoteca, criar els seus néts i ajudant a que puguin seguir els seus estudis. Per què? Conseqüència directa del l’escassetat dels sous i/o les exigències dels horaris dels pares que mantenen (i volen seguir mantenint) el seu lloc de treball. I a pesar de les reduïdes pensions, ofereixen part dels seus estalvis.

Què menys, llavors, que dedicar un dia a aquestes persones que donen sense esperar res a canvi, que ajuden de bon grat i fins i tot renuncien al que s’han guanyat durant la seva vida per ajudar-nos a formar la nostra? 


Celebració del Dia dels Avis a Arroyo
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada