dimecres, 1 de desembre del 2010

BUFETADA BLAUGRANA

Abans d'ahir es va jugar el gran classic de la lliga espanyola, el que anava a ser el classic més igualat de la història. Però després sobre el camp només hi van haver dos colors, els colors locals, el blau i grana, els colors del Barça.
El dilluns 29 de novembre del 2010, 16 anys després d'aquell històric 5-0 de l'equip dirigit per Cruyff, el Barça va repetir una històrica maneta davant un Madrid superat e impotent que no va estar present ni en la roda de premsa.
Una cosa va quedar demostrada, el futbol del Barça està a anys llum del del Madrid. El seu estil d'atac, espectacular, ràpid, de 'tiqui-taca', enamora a tot el món. En canvi, el de José Mourinho, avorreix a les ovelles. La seva defensa i el seu contraatac són descomunals, sí. Però quan aquestes dues facetes li fallen, els seus arguments s'enfonsen.
Abans del partit els blancs ja es veien campions de lliga però, des de que l'arbitre va xiular l'inici del partit, el Barça es va mostrar superior en tots els aspectes. La ofensiva local va començar quan en el minut 9 Messi va enviar una pilota al pal, que per poc no acaba en gol. Minuts després Xavi obria el marcador després de un gran pase en profunditat de Iniesta i un excel·lent control de tacó. Pedro marcaba el 2-0 rematan un centre ras perfecte de Villa, després de guanyar-li la posició a un Marcelo descol·locat.
Només començar la segona part, Messi, va tornar a demostrar qui és el millor jugador del mòn amb dos pases maravellosos a l'espai cap a Villa que rematà amb molta sang freda davant de Casillas.
A partir d'aquest instant, el terreny de joc es va converitr en un rondo gegant i el Madrid no va rascar bola.
En el minut 90 Jeffren que acabava de sortir al camp, va arrodonir la golejada amb el seu gol a pase de Bojan, convertint-se en el Ivan Iglesias del s.XXI.
Tots el jugadors van correr a celebrar-ho en una gran pinya on només es distingien mans axecades,ben obertes a l'aire, fen referencia als 5 gols que acabaven de marcar al Madrid.
L'equip blanc només va estar present en dos dsiputes que van ocorrer al llarg del partit. La primera, quan una pilota que havia sortit fora arriba als peus de Guardiola que al demanarse-la Cristiano Ronaldo la llença cap a un cantó, fet que provocà el portugués, que reacciona empentant l'entrenador català, i això als jugadors que van directes cap a l'estrella blanca a la que recriminen l'acció. La jugada acaba amb una targeta a Valdes que arremet violentament contra el portugués.
Al final del partit, amb 5-0 al marcador, Sergio Ramos fa una dura entrada a destemps i sense intenció de jugar la pilota, a Messi, fet que provocà de nou als culés que no dubten en recriminar-li l'acció. Peró Ramos deixant-se endur per la impotencia i la rabia colpeja a Puyol i Xavi a la cara. El jugador blanc va acabar expulsat.
El partit de dilluns va ser una lliçó d'humilitat i de futbol, un bany blaugrana que va deixar a l'afició merengue, als jugadors i al propi tècnic amb una sensació d'impotencia i inferioritat que no seràn fàcils de digerir.
El Barça va tornar a fe història com ja ens tenen acostumats i, tal i com va dir Guardiola als seus jugadors després del partit, sigueu humils... pero ha estat un putu espectacle!


Jaume Milán Blasco

35 comentaris:

  1. Milán magrada't molt la teva entrada!!! :D
    Però com dius tu jo també estic sense paraules i sóc l'home més feliç del món!!!

    ResponElimina
  2. LEl Barcelona va ser molt superior al Reial Madrid, però en el minuto 38 l'arbitre no pita un penal sobre Cristiano Ronaldo que seria la segona groga a Valdes i expulsió cosa que hagués camviat molt el partit,i el tercer gol del barça en fora de joc encara aixi el Madrid no tenia res que fer

    Chiva

    ResponElimina
  3. El Barça va ser indiscutiblement el millor en el terreny de joc!! I pel que fan les faltes, sempre el Madrid vol anar a trencar les cames dels millors jugadors.
    Visca el BARÇA!!!!!

    ResponElimina
  4. Es va veure una gran superioritat del Barça en el Madrid. A partir del minut 70 un "rondo" per tot el camp va fer que tots els culés (de futbol) poguéssim gaudir d'allò més veient aquest esport.
    Visca el barça (de futbol) i visca catalunya!

    Llagostera!

    P.D: Bona crònica Milan!

    ResponElimina
  5. M'agrada molt la teva entrada, sembla de diari esportiu, as comentat tant bé que he recordat totes les emocions que vaig sentir quant veia el partit (enserio eh, no es per fer la pilota ni res).
    El madrid va acabar molt malament el partit, i no trobo correcte aquesta actitud, dona la sensació de inmadureça.
    Visca la manetaaa!

    ResponElimina
  6. Jo m'esperaba algu més de part del madrid, però el barça va passar per sobre els merengues. La pilota no els s'hi duraba més de 30 segons.
    Visca el barçaaa!!

    SEBAS MARTINEZ

    ResponElimina
  7. Un molt bon article, Milan :)
    Està clar que el Barça va dominar tot el partit, ja es veu amb els resultats. 55555555555555!!!

    VISCA EL BARÇA I VISCA CATALUNYA!
    Minerva Misaki

    ResponElimina
  8. Com bé has anomenat tu, era un classic, pero no ho semblava. La diferència entre els dos equips era avismal.
    FCB!

    ResponElimina
  9. per fi, s'han callat bocas!!!! i així seguirem fins que s'acabi el món!!!!!
    Blaugrana al vent.... Barça, Barça, Baaaaaarrrçs!

    (Ferran Barbany Ors)

    ResponElimina
  10. M'ha agradat molt Milan, realment sembla un article de professional!!!
    I visca el barça, que va fer un partit impressionant!!!

    ResponElimina
  11. Està molt ben fet! Has fet un anàlisis espectacular del partit!
    visca el barçaaa

    Misaki

    ResponElimina
  12. És molt bo Milán, es veu que has fet una bona feina. M'agrada l'analizi i sobretot el resultat jeje :)

    ResponElimina
  13. Molt bé Milan! Tens tota la raó sobre el derbi FC Barcelona contra el Reial Madrid. El barça va ser molt superior en tots els aspectes, tan en joc com en actitud. El madrid va estar molt fluix i va ser un imprepotent. Visca el barça i visca la catalunya independent!

    ResponElimina
  14. totalment d'acord amb el que ha dit el nostre company millan. Ja que el Madrid no va jugar a res sobre la gespa, i el barça va jugar de manera aclaparadora

    ResponElimina
  15. Be Milan be! va ser un dels millors partits de la historia! Visca el Barça!

    ResponElimina
  16. Que bé milaan!! graan partiit la vriitat es que tens tota la rao, el Barça va jugar super bé!!

    ResponElimina
  17. Molt bona Milan, com tu has dit va ser un putu espectacle, m'esperava algo més del madrid..

    Bernat

    ResponElimina
  18. El article esta molt currat i ha demostrat la espectacularitat del barça al camp, sense cap supte el barça és el millor equip del món.

    Andrés

    ResponElimina
  19. Molt ben comentat Milan

    El Barça guanya al Madrid 5-0 i no és capaç de guanyar la Copa Catalunya.

    ResponElimina
  20. És un article bastant complet i descriu molt bé el partit, bona crònica Milan.

    ResponElimina
  21. M'ha agradat molt el teu article , i estic totalment d'acord! Sobretot que els blancs deien abans del parit que tenien la lliga guanyada .Si vas veure a l'Interconomia deien que qui guanyés aques partit seria el campió de la lliga, evidentment pensaven que el Madrid guanyaria, i just després d'aquest feien el programa 'Punto Pelota' on només recriminaven el Barça i no van valorar en cap moment el bon joc que va fer el Barça.
    I Moltes Felicitats !

    ResponElimina
  22. M'ha agradat el teu article, ben comentat i estic totalment d'acord amb el que dius.

    Visca el Barça!

    ResponElimina
  23. Mencanta l'article, i m'encanta el BARÇA!!!!!
    està clar qui és el millor, i el barça ho va demostrar
    molt bon anrticleeeee!!
    BARÇAAAAAAAAAAA!!!!

    ResponElimina
  24. Bé Milan bé, per començar i com a bon madridista asumiré els riscos que això comporta.
    Sí, és cert que el futbol què exhibia el FC Barcelona era francament sensacional, va ser superior en tots els aspectes esportius, ja que en l'aspecete agresiu al Reial Madrid va mostra una de les seves pitjors cares a cause de l'imoptència.
    Particularment, penso que la clau del partit, va èsser que en Pep Guardiola va saber contrarestar motl bé els puns forts del Madrid, reforçant molt els contratacs, i en canvi, José Mourinho, partint de base que el futbol del Barça es basa practicament en el mitj camp amb Xavi i Iniesta, el tècnic del Real Madrid va decidir posar-ne només dos mitjos, Xabi Alonso i Khedira, volen jugar de tu a tu contra al Barça.
    També haig de dir-te que amb al 2-0, l'arbitre es menja un penalti clar a Cristiano Ronaldo, què hagués provocat la segona targeta groga de Víctor Valdés i per tant estaría expulsat. Més tard, Guardiola talla un contratac de CR7 no volen-li donar la pilota, quan els que sabeu de futbol, entendreu que de saque de banda no existeix el fora de joc, i en Guardiola ho talla per la cara. I per acabar, el 3-0 està en fora de joc, DIT PELS DE TV3.
    No tinc res més que argumentar, bon partit.

    ResponElimina
  25. a mi no m'agrada el futbol aixi que m'importa poc la veritat xD

    ResponElimina
  26. Jo no vaig veure el partit, pero ja he vist que va jugar molt bé i m'han dit que va ser un molt bon partit! M'agrada el que has escrit,està currat.

    ResponElimina
  27. milan tu has currat molt l article esta realment molt ben fet yo no soc molt del barça per no tinc res a dir despres deñ joc que van fer

    ResponElimina
  28. L'article està molt bé, però ni iguala el joc del Barça del dilluns, Espectacular!

    ResponElimina
  29. El barça sempre recordarà el dilluns 29 de novembre del 2010, sobretot fins que no es torni a realitzar el partit, els aficionats del barça estaràn rient-se dels del madrid fins el seguent derbi! 55555555555555555555 :)

    ResponElimina
  30. va ser un bon partit si no fos per les accions inecesaries de sergio ramos i de cristiano ronaldo els quals van actuar per impotencia ...
    Gran partit del Barça i gran entrenador Pep guardiola.

    ResponElimina
  31. la veritat és que va ser un gran espectacle el qual vaig disfrutar des del principi però crec que el madrid va ser una mica massa violent i no tenen justificació encare que actuesin per la impotencia que sentien al veure que eren tan unferiors.

    ResponElimina
  32. La vritat és que em sembla un molt bon article i estic totalment d'acord amb el que ha dit el Jaume. Patetica la reacció del Madrid i el Barça va demostrar com sempre un molt bon joc.
    Karen.

    ResponElimina