diumenge, 15 de maig del 2011

Dia Mundial contra el Treball Infantil

Milions de nens segueixen sent explotats a tot el món.

Un total de 218 milions de nens treballen actualment en el món, dels que 126 milions ho fa en condicions perilloses i 8,5 milions com a esclaus. Aquests 8,5milions de nens que treballen en condicions d'esclavitud estan atrapats ens treballs il·lwgals, degradants i perillosos que destrueixen la seva infància.
Desenes de milions de nens i nenes treballen en plantacions de tot el món, però altres activitats com el servei domèstic, els tallers `tèxtils, els llocs de menjar o la prostitució es nodreixen també de mà d'obra innocent.

A l'Índia, hi ha uns 12,6 milions de nens atrapats en les xarxes del tràfic infantil (més del 1% de la població). Aquests nens es veuen obligats a treballar en l'agricultura o en l'ambit  domèstics i molts d'ells es veuen involucrats en el negoci de la prostitució. El treball infantil és un dels cavalls de batalla del Govern indi, que va aprovar una llei a finals de 2006 per prohibir treballar als menors de 14 anys, tot i que encara està per veure la seva aplicació en un país que té entre 350 i 400 milions de persones sota el llindar de la pobresa.

A molts més països es presenta aquest problema. També en països desarrollats: 

A Portugal hi ha una iniciativa estatal anomenada Pla per Eliminar l'Explotació del Treball Infantil que depèn del Ministeri de Treball i promou, des de 1998, la vigilància i desaparició de l'activitat laboral efectuada per menors. Segons les últimes dades oficials, el 2001 treballaven 24.000 nens portuguesos.
Raquel Argudo

3 comentaris:

  1. he trobat interessan aquesta publicacio perque trobu important que la gent sàpiga aquestes dates!!
    Pol i Joan

    ResponElimina
  2. Molt interessant l'article i crec que hem de lluitar per eradicar l'explotació infantil!

    ResponElimina
  3. Molt interessant aquest article i estic molt d'acord amb els comentaris d'en joan i en pol i la minerva.

    ResponElimina