dilluns, 23 de maig del 2011

DIA MUNDIAL DE LES PERSONES REFUGIADES

Es celebra el dia 21 de juny, el seu objectiu és fer visible la realitat de milions de persones que es veuen obligades a marxar del seu pais per motius religiosos, polítics, per la seva orientació sexual...

Cada any se celebra aquesta jornada per reflexionar sobre les causes i efectes del refugi i incitar a participar en la defensa dels drets dels homes, dones i nens que s'han vist obligats a fugir de casa seva, perquè temien per la seva vida, la seva seguretat o la seva llibertat.

Segons Acnur (Agència de les Nacions Unides per als Refugiats) més de 42 milions de persones es troben refugiades o desplaçades en diferents països del món, com a conseqüència de conflictes armats o persecucions.

Entitats i moviments socials denuncien que aquesta xifra no inclou els milions de persones afectades per catàstrofes naturals.
Un dels actes de l'Acnur per commemorar aquest dia es la presentació del curtmetratge titulat “Gimme Shelter”, dirigit per Ben Affeck i amb música de Rolling Stones, els drets de la qual han estat cedits a l'agència de l'ONU.

Gimme Shelter”, que significa “Dóna'm Recer”, mostra el patiment de les famílies congoleses que van fugir del conflicte armat i que ara es veuen obligades a trobar refugi en cabanyes improvisades i amb molt poc per viure.

Laura Argudo Gironès

1 comentari:

  1. És molt interessant, si que vivim bé aquí. Molt ben treballat :)

    ResponElimina