dimecres, 1 de juny del 2011

EL DIA DEL CORREU

El dia 9 d'Octubre va ser el Dia Internacional del Correu. No és gaire conegut, abans de la creació d'aquest blog jo tampoc el coneixia i vaig pensar que seria interessant fer-ne un article. Perquè, heu pensat com seria la nostra vida sense poder-nos comunicar a distància? Ara és tan fàcil com teclejar el missatge i el nom del destinatari i enviar-lo... només tarda uns segons i ens sembla un gest cotidià, bàsic, però abans un missatge escrit a mà en paper era l'únic mitjà de comunicació a distància potser tardava setmanes en arribar d'un lloc a un altre.

El correu postal és un sistema que permet enviar documents o paquets a diferents llocs del planeta. Des de fa molts anys hem tingut la necessitat de comunicar-nos a distància i per tant, els mètodes que hem utilitzat per transportar els missatges són diversos.
Abans i durant l'Edat Mitjana s'utilitzaven coloms missatgers. En altres llocs del planeta s'han utilitzat trineus arrossegats per gossos, globus, cohets, mules i submarins. Un altre medi curiós de transport de cartes és per exemple a la civilització inca, on hi havia uns homes anomenats “chasqui” que eren els emissaris personals de l'emperador. Tenien entre 18 i 20 anys i transportaven cartes i comunicats corrents d'un punt a un altre (tenien bases pel correu).

Aquí teniu dos fotos perquè veieu el canvi que ha patit el correu amb els anys.














Misaki Pascual

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada