dijous, 1 de desembre del 2011

La gran crisi econòmica del 2008 i la seva influència a l’economia mundial


Wall Street és el nom de l'estret carrer al baix Manhattan, a l'est de Broadway i costa avall de l' East River. Considerat com a cor històric del districte financer, és la principal i permanent llar de la borsa de valors de Nova York. El nom de Wall Street es remunta als temps de Nova Amsterdam.

A l’any 2008, en la gran borsa de Nova York, es va produir una crisi hipotecària molt gran, que va afectar a la forta bombolla immobiliària que venien patint feia un temps, així que el valor del dolar va baixar anormalment. Tot això va començar oficialment a l’Agost de 2008 on els bancs nord-americans van tenir  que intervenir per proporcionar liquidació en el sistema bancari. Uns mesos després, a causa d’això, van haver molts acomiadaments, empreses i bancs que van esdevenir a la ruïna, i van haver de tancar.  A causa d’aquesta caiguda al Setembre del any 2008 grans entitats financeres dels Estats Units, com el banc d'inversió Lehman Brothers, les companyies hipotecàries Fannie Mae i Freddie Mac o l'asseguradora AIG van patir la direcció al fracàs, el govern nord-americà es va veure obligat a reposar centenars i milers de milions de dòlars per poder salvar algunes d’aquestes empreses.

Aquesta gran crisi econòmica va afectar fortament a la situació econòmica dels ciutadans dels Estats Units. Portant molts acomiadaments i tancaments de petites empreses i negocis. Al llarg del temps aquesta crisi s’ha anat estenen per tota l’economia mundial, on avui en dia aquesta crisi està afectant a altres continents del món, com Europa.

Jordi Pelatto

6 comentaris:

  1. Molt interessant. Ademés jo no savia res d'aquesta crisi financera a Estats Units i com va afectar en la que estem ara.

    Bon treball!

    ResponElimina
  2. Está molt bé, peró l'Arcadi ens a enviat un correu en ke deia que u havies copiat tot, i això no está bé! A més, a mi continua sense avusar-me ningú!!

    ResponElimina
  3. Magrada molt , sempre esta bé saber coses noves , pero aixó de copiar i pegar en algunes coses no tant.

    ResponElimina
  4. Interessant! Es podría dir que la crisi va començar a Estats Units amb la bancarrota de alguns bancs, al no poder cobrar les hipoteques que donaven , després poc a poc es van anar afegint altres països.

    ResponElimina
  5. Molt Be Pelatto.

    Saps copiar molt bé de la wiki ;)

    ResponElimina
  6. Està bé Pelatto, però copiar de la wikipedia es dolent, hauries de tornar a fer-ho tot amb les teves paraules.

    ResponElimina