dimarts, 25 de febrer del 2014

El dia de tots sants

El dia de tots sants
És una festa tradicional catòlica dedicada al record dels avantpassats que se celebra el dia 1 de novembre i que està íntimament relacionada amb la festa celebrada l'endemà, la del Dia dels Morts o Dia de difunts, el 1 de novembre, es un dia festiu pels treballadors. Un dels costums d’aquesta celebració és la visita als cementiris, menjar castanyes i l’elaboració de panellets. S’hi va a arranjar i guarnir les tombes dels familiars i d’altres persones conegudes o simplement a passejar i observar les tombes, tan diverses en la forma. Halloween es la nit del 31 d'octubre que es celebra a diverses parts del món, però sobretot a Estats Units, Canadà, Irlanda i Anglaterra.
L'origen prové d'un període de temps anterior al procés de cristianització. A les tradicions catalanes abans els padrins regalaven els panellets als seus fillols, com per Pasqua els donaven la mona.
Consistia en que la família es reunia i recordava els difunts. Es tractava, doncs, d’una celebració íntima i familiar, tot i la dosi de temor que inevitablement provoca la incertesa del món sobrenatural.
Amb el temps, però, ha canviat molt la relació que la societat té amb la mort i, per tant, també s’ha transformat la festa.

  
   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada