dimarts, 25 de febrer del 2014

Sant Valentí


Sant Valentí
Aquest dia es conegut com el dia dels enamorats, es celebra al 14 de febrer a tots el paissos. A Catalunya el dia dels enamorats correspon al 23 d'abril, diada de San Jordi, tot i que també es celebra l'amor per Sant Valentí.
L'origen fa referencia al nom de diversos sants: l bisbe sant Valentí de Terni i el màrtir Valentí de Roma. Amb la festivitat d’aquest sant es relaciona la festa dels enamorats, de fet sobre aquests sants es sap ben poc i fins i tot podria tenir un caràcter llegendari.
Hi ha una llegenda que explica que sant Valentí és patró dels enamorats perquè la seva diada coincideix amb el moment de l’any en què les aus comencen a aparellar-se. En tot cas, tenim constància que ja se celebrava, si més no, a partir del segle XV a Anglaterra i a Escòcia, on es feia coincidir amb l’inici de la primavera.
Podria ser una de les antigues manifestacions catalanes de la festa dels enamorats, i no tan sols un invent nord-americà que es suggereix en l’article “La cançó de San Valentín del poeta Pardo” publicat l’any 1955, de fet és una cançó amorosa, atribuïda al poeta Pardo que dedica a una dama anomenada.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada