dilluns, 13 de juliol de 2015

Dia Mundial del Rock

Fa avui 25 anys, l'actor i músic Bob Geldof va decidir fer alguna cosa per les milions de víctimes de la fam a Etiòpia: va organitzar un concert que va quedar en la memòria de tots.
Com es pot oblidar un de veure a Freddie Mercury amb Queen, U2, els Rolling Stones, Sting, The Who, David Bowie, Judes Priest, Paul McCartney, i tants altres en escenaris muntats en el Wembley Stadium de Anglaterra i en altres estadis dels Estats Units? És impossible.
Tota aquesta congregació d'estrelles es va donar en el festival Live Aid, Feed the World i des de llavors es celebra el dia d'avui.
Tot dia és dia de Rock 'n' Roll, però aquell va quedar en la memòria de tots.  

                                                Estadi de Wembley el dia del concert

Després d'una gran sequera entre 1983 i 1985 a la regió àrida del nord d'Etiòpia, es va produir el que es va denominar «l'infern de la terra»; la manca d'aliments i la poca aigua que hi havia van provocar una mort massiva de la població per culpa de la fam que regnava.

La cadena de televisió anglesa BBC va mostrar al món el que passava i això va impulsar a Bob Geldof a viatjar al país per conèixer en primera persona el que estava passant a l'Àfrica i posteriorment a crear la fundació Band Aid Trust, encarregada de manejar i distribuir tota l'ajuda que s'aconseguís recaptar gràcies als dos concerts.

                                                                    Bob Geldof a Etiòpia
 
Per aconseguir l'atenció del món, Geldof i el seu amic i ajudant de la fundació, el cantant i vocalista d'Ultravox, Midge Ure, van aconseguir comunicar-se amb la majoria dels grans artistes de l'època que, sense problema a participar, es van fer presents de forma voluntària mostrant el millor d'ells. Molts estaven prèviament conscienciats, per l'èxit de la cançó We Are the World, de Michael Jackson, llançada a principis del mateix any.
                                                  
Entre els presents es pot nomenar a: Queen, Bob Dylan, Elton John, George Michael, Madonna, Dire Straits, Bryan Adams, Status Quo, Paul McCartney, The Who, U2, Phil Collins, Sting, Led Zeppelin, Eric Clapton, Duran Duran, Judes Priest, Spandau Ballet, Black Sabbath, David Bowie, Tina Turner, Mick Jagger, Keith Richards, Ron Wood, Patti LaBelle, The Beach Boys, Simple Minds, Hall & Oates i molts més.

La gran participació d'artistes va aconseguir que l'esdeveniment resultés un gran èxit i marqués part de la història musical, mostrant al món que la música podia crear consciència i ajudar a la gent d'Àfrica.
                                                                            Queen al Live Aid

La recaptació va superar els 100 milions de dòlars i el concert va ser retransmès en directe via satèl · lit en més de 72 països, convertint-se en un dels esdeveniments musicals més vistos a tot el món, i nombrant així, el 13 de juliol com el dia internacional del Rock.

 Tot dia és dia de Rock 'n' Roll, però aquell va quedar en la memòria


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada