divendres, 18 de novembre del 2011

Fa un mes que va ser el Dia de l'Alimentació.

Els éssers vius necessitem, a més de l'aigua, que és vital, una variada i equilibrada alimentació que és fonamental per a la vida. Una dieta correcta ha de contenir quantitats adequades de proteïneslípidsglúcids,vitamines i minerals. La base d'una bona nutrició resideix en l'equilibri, la varietat i la moderació de la nostra alimentació. Però l'alimentació moderna urbana és molt sovint desequilibrada, desestructurada i se sol ajuntar amb una vida cada vegada més sedentària. Els factors alimentaris estan associats a malalties com la diabetis, l'osteoporosi, l'obesitat i d'altres. Quan ingerim  massa àcids grassos saturats i colesterol pot provocar arteriosclerosi.
Desordre alimentari:
Un desordre alimentari és una obsessió per menjar, o no menjar, de forma que pertorba la salut mental i física. Els desordres alimentaris més comuns són l'anorèxia nerviosa i la bulímia nerviosa. Tots aquests desordres poden portar a malalties llargues que poden inclús causar la mort.
Consells per a una bona alimentació: Si a la nostra dieta hi ha un consum excessiu de sal això pot tenir conseqüències negatives per a la nostra salut.
-          Massa sal fa pujar la tensió, és a dir, la pressió de la sang i produir malalties de l'aparell circulatori que és el que s'encarrega de fer arribar la sang a tot el cos.
-          La quantitat màxima de sal diària seria d'uns 5 grams. Habitualment, una dieta normal pot portar-ne 10 grams. Aniria bé acostumar-nos a posar menys sal als aliments. El sucre té moltes calories.
-          Quan s'ingereixen més calories de les que es gasten, les que sobren s'acumulen en l'organisme en forma de greix, produint obesitat.
-          L'excés de sucre també produeix la càries dental.
Per això em de mantenir una dieta sana i equilibrada. L’harmonia i l’equilibri corporal són els dos termes que defineixen un organisme en bona salut. Si no en tenim alguna de les dues podríem tenir un problema ja sigui un desordre alimentari o que no es fa una bona alimentació.
Publicat per: Marina B

9 comentaris:

  1. Jordi A.
    Molt interessant el text! Crec que ara posaré menys sal a la dieta...

    ResponElimina
  2. Molt Interessant!! Ara sé coses que abans no sabía!!
    Albert Lloret

    ResponElimina
  3. molt interessant, llàstima el subrallat..

    ResponElimina
  4. És molt important tenir una dieta sana. Per això, crec que és molt interessant aquesta publicació!

    ResponElimina
  5. molt bé possar els consells per a una bona alimentació.

    ResponElimina
  6. Penso que és molt útil ja que estem a una edat complicada i alguns fan el tonto amb la dieta.
    Oriol P

    ResponElimina
  7. Molt interessant pero el subrratllat m'ha dificultat la lectura

    ResponElimina
  8. A mi ningú m'avisa!! El text està molt bé, llastima del subratllat que no deixa llegir bé.

    ResponElimina
  9. Bon text, però hauries d'haver tret el subratllat i posar el mateix tipus de lletra en tot el text.

    ResponElimina