dissabte, 1 de març del 2014





Han passat 2 mesos després de cap d'any





La nit de cap d’any és l'últim dia de l’any,el 31 de Desembre.Es una festa que es  celebra amb la familia o amb els amics. Normalment es fa un sopar que hi ha gambes,embutits,marisc, i consisteix en reunir-se amb els éssers estimats. Arribada les dotze de la nit es preparen els 12 grans de raïm i es mengen mentres toquen les campanades. Un cop acabat es fa un brindis desitjant  un bon any. La tradició diu que et tens que menjar els 12 grans de raïm perque si no, no es compleix el desig que es demana per l’any nou.  

La gent jove se’n va de festa i celebra l’any nou fins la matinada. Hi ha llocs d’Espanya que el cap d’any la gent es disfressa com es a Pamplona.

Enllanç:



https://www.youtube.com/watch?v=JwNSHJnCAkA


Una de les tradicions que hi ha el dia 31 de desembre a la ciutat de Barcelona és la cursa dels nassos. Es tracta d’una cursa atlética popular on la gent surt a correr disfressada en honor al home dels nassos.

L’home dels nassos es un personatge mitologic català que te tans nassos com te dies l’any, això vol dil que aquest home pot ser qualsevol persona ja que nomes surt el dia 31 de decembre

Enllaç:









Nom: Sergio Guerra Ruiz
Professor/a: Arcadi Llorca
Curs: 4rt C
                                                                                                       Any: 2013-2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada