dilluns, 3 de març del 2014


NBA

  
La NBA (National Basket Association) és la lliga de bàsquet professional més important dels Estats Units. Aquesta lliga nord-americana, va ser creada l’any 1946 i hi participaven molt pocs equips. La lliga ha anat augmentant el nombre de participants en aquests anys.
La competició està dividida en dues conferències, l’Est i l’Oest, que contenen tres divisions cadascuna.
Hi ha dues fases: la fase regular, on cada equip juga 41 partits com a local i 41 com a visitant, i posteriorment es disputen els playoffs finals entre els 16  millors classificats de l’anterior fase, vuit de cada conferència. Es juguen eliminatòries i guanya el millor de 7 enfrontaments, és a dir, qui obté quatre victòries.


Al mes de febrer, la lliga s’atura per celebrar el cap de setmana de les estrelles, l’All-Star Weekend, on l’acte principal és un partit que enfronta els millors jugadors de cada conferència i on es pot veure un gran espectacle gràcies a la relaxació defensiva dels jugadors. És un partit molt vistós i agradable de veure. A part d’aquest partit també es disputen concursus d’esmaixades i de triples i un partit de rookies i sophomores (jugadors de primer i segon any). Aquest conjunt d’events es celebra en una ciutat d’un equip de la lliga, cada any es va canviant de seu.

Al acabar l’NBA es decideix l’MVP (jugador més valorat) de la fase regular i dels playoffs i es lliura un anell a cadascun dels jugadors de l’equip guanyador.

Al llarg de l’història de la lliga hi ha hagut grans jugadors com: Michael Jordan, el millor sens dubte, Larry Bird, Magic Johnson, Kareem Abdul-Jabbar, Julius Erving o Hakeem Olajuwon. I actualment el millor jugador de la lliga és LeBron James, que acumula dos anells consecutius amb els Miami Heat. Tot i que ara qui dominen són els Heat, l’equip amb més anells, són els Boston Celtics, amb diset.
Aquest enllaç que us deixo a continuació és el resum del sisè partit de les finals de l’NBA d’enguany, partit clau, ja que si els San Antonio Spurs guanyaven, es proclamaven campions. Màxima emoció fins al final.



Roger Marcos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada