dimecres, 5 de març del 2014

DIA D'EUROPA

La Diada d'Europa celebra la pau i la unitat del continent, la data és l'aniversario de la declaració de Schuman, aquest ministre francès va exposar la idea de una nova cooperació europea que feia inpensable la idea de no jhaver guerres entre nacions europees.

La data va ser establerta pel Consell de la Unió Europea en el Consell Europeu, realitzat els dies 28 i 29 de juny a la ciutat italiana de Milà, l'any en el qual es commemorava el centenari del naixement de Robert Schuman, que juntament amb Jean Monnet, Konrad Adenauer i Alcide De Gasperi són considerats els pares de l'Europa Comunitària.




El 9 de maig s'ha convertit en el símbol europeu que, juntament amb l'euro, la bandera europea i l'himne europeu, identifiquen l'entitat política de la Unió Europea. El Dia europeu és un símbol exclusiu de la UE, a diferència de la bandera i l'himne que són símbols de tota Europa per extensió. Això es deu al fet que la declaració Schuman va ser posterior a la creació del Consell d'Europa, d'on provenen els altres dos símbols.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada