dimecres, 3 de desembre del 2014

Dia de Tots Sants


DIA DE TOTS SANTS

Es va celebrar el primer dia de Novembre, fa un mes. Aquest dia marca un temps de transició; això vol dir, que els hàbits de les persones canvien i es preparen per als mesos de foscor i fred. Tots Sants és una festa dedicada especialment al record dels avantpassats. 















Alguns dels costums d’aquesta celebració que acostumen a fer la majoria de gent és visitar als cementiris, que consisteix normalment en guarnir les tombes dels familiars i d’altres persones conegudes o simplement anar a passejar mentre vas observant les tombes; menjar castanyes, i fer panellets per desprès menjar­los. També té un sentit domèstic, això vol dir, que la familia es reuneix i
recorda als difunts mentre menjen castanyes (com hem dit abans), resant el rosari o deixen un plat buit a la taula en memòria del difunt; una altra opció que també es fa és encendre veles o llums davant les fotografies del difunt. Amb l’objectiu de demanar al més enllà l’acolliment dels membres de la família i demanar també que els seus avantpassats protegeixin la llar i  el llinatge (membres de la família).

Aquesta data juntament amb la Castanyada i Halloween són el moment de l’any en que s’interrelacionen el món dels vius amb la dels morts.

El cementiri de dia
El cementiri de nit













Noemí Iglesias

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada