diumenge, 21 de desembre del 2014

Dia Mundial de la Televisió


El passat dia 21 de novembre, fa un mes, es va celebrar el Dia Mundial de la Televisió. La televisió, segons el DIEC, és la transmissió a distància d’imatges en moviment i de sons per mitjà d’ones electromagnètiques o per cable. No s'ha de confondre amb el televisor, que és l'aparell que rep la televisió.

Al 1996, l'Assemblea General de la Organització de les Nacions Unides (ONU) va proclamar el 21 de novembre el Dia Mundial de la Televisió, commemorant la data de la celebració del primer Fòrum Mundial sobre aquest medi de comunicació a l'ONU.

La invenció de la televisió s'atribueix a John Logie Baird, que després de moltes proves i estudis sobre com transmetre imatges a distància, va aconseguir fer-la funcionar a la dècada de 1930. Aquest és l'aspecte que tenia:

És cert, però, que la televisió (i el televisor) han evolucionat molt durant tots aquests anys, i al parlar-ne hem de canviar conceptes i idees perquè ja no és el mateix que als anys 30. En aquesta fotografia es mostra l'evolució de la televisió:

Aquest dia, en la meva opinió, és de vital importància pel paper cada vegada més important que ocupa la televisió en les nostres vides. Avui en dia, gairebé totes les famílies tenen un televisor a casa, i és vist com una cosa estranya no tenir-ne un. És útil per assabentar-se del que està passant al món, comunicar-nos, distreure'ns...

El 21 de novembre el Clúster Audiovisual de Catalunya i el TecnoCampus organitzen el Dia Mundial de la Televisió a Catalunya, en que crítics televisius, periodistes, comunicadors audiovisuals, tècnics, reguladors, productors i gestors de mitjans de comunicació, reflexionaran sobre el mitjà avui i amb una mirada cap al futur. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada