dimarts, 27 de gener del 2015


L'Assemblea General de les Nacions Unides decidirà les Nacions Unides que designin el 27 de gener Dia Internacional de Commemoració en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust .
L'1 de novembre de 2005 la Assemblea General de les Nacions Unides a la Resolució 60/7 decideix que les Nacions Unides designin el 27 de gener Dia Internacional de Commemoració en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust .
Rebutjant tota negació , ja sigui parcial o total , l'Holocaust com a fet històric , l'Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar la resolució 60/7 Condemnant sense reserves totes les manifestacions d'intolerància religiosa , incitació , assetjament o violència contra persones o comunitats basades en l'origen ètnic o les creences religioses , on sigui que tinguin lloc .

Decideix que les Nacions Unides designin el 27 de gener - aniversari de l'alliberament dels camps d'extermini nazis - Dia Internacional de Commemoració anual en memòria de les víctimes de l' Holocaust , i insta els Estats Membres a que elaborin programes educatius que inculquin a les generacions futures els ensenyaments de l'Holocaust per tal d'ajudar a prevenir actes de genocidi en el futur , i demana al Secretari General que estableixi un programa de divulgació titulat « l'Holocaust i les Nacions Unides » i que adopti mesures per mobilitzar la societat civil en pro de la recordació de l'Holocaust i l'educació al respecte, amb la finalitat d'ajudar a prevenir actes de genocidi en el futur .
Holocaust al que tècnicament també es coneix , segons la terminologia nazi , com « solució final » ( en alemany , Endlösung ) de la « qüestió jueva » , és a dir , l'intent d'exterminar a la totalitat de la població jueva d'Europa, que va culminar amb la mort de més de cinc milions de jueus . Entre els mètodes utilitzats van estar l'asfíxia per gas verinós , els trets , el penjament , els treballs forçats , la fam , els experiments pseudocientífics , la tortura mèdica i els cops .

La decisió nazi de portar a la pràctica el genocidi va ser presa entre fins de l'estiu i principis de la tardor de 19415 i el programa genocida va aconseguir el seu punt culminant a la primavera de 1942 A càrrec de la seva planificació , organització administrativa i supervisió estar Heinrich Himmler . D'altra banda , va ser la repetida retòrica antisemita assassina d'Adolf Hitler la que va incentivar l'execució de les matances , que a més van comptar directament amb la seva aprovació .

La Unió Europea ha sancionat una llei que va entrar en vigor a finals de 2007 penant el negacionisme de l'Holocaust i de tots els altres crims nazis ; més va crear el 2010 la base de dades Infraestructura europea per a la investigació de l'Holocaust ( EHRI ) , destinada a reunir i unificar tota la documentació i arxius que concerneixen al genocidi . D'altra banda l'ONU ret homenatge a les víctimes de l' Holocaust ja des de 2005 , havent fixat el 27 de gener com a Dia Internacional de la Memòria de les Víctimes de l'Holocaust , atès que en aquest dia va tenir lloc l'alliberament del camp de concentració d'Auschwitz ( en 1945 ) .





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada