dimarts, 27 de gener del 2015

27 gener

L'Assemblea General de les Nacions Unides decidirà les Nacions Unides que designin el 27 de gener Dia Internacional de Commemoració en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust .
L'1 de novembre de 2005 la Assemblea General de les Nacions Unides a la Resolució 60/7 decideix que les Nacions Unides designin el 27 de gener Dia Internacional de Commemoració en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust .
Rebutjant tota negació , ja sigui parcial o total , l'Holocaust com a fet històric , l'Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar la resolució 60/7 Condemnant sense reserves totes les manifestacions d'intolerància religiosa , incitació , assetjament o violència contra persones o comunitats basades en l'origen ètnic o les creences religioses , on sigui que tinguin lloc .

Decideix que les Nacions Unides designin el 27 de gener - aniversari de l'alliberament dels camps d'extermini nazis - Dia Internacional de Commemoració anual en memòria de les víctimes de l' Holocaust , i insta els Estats Membres a que elaborin programes educatius que inculquin a les generacions futures els ensenyaments de l'Holocaust per tal d'ajudar a prevenir actes de genocidi en el futur , i demana al Secretari General que estableixi un programa de divulgació titulat « l'Holocaust i les Nacions Unides » i que adopti mesures per mobilitzar la societat civil en pro de la recordació de l'Holocaust i l'educació al respecte, amb la finalitat d'ajudar a prevenir actes de genocidi en el futur .
Holocaust al que tècnicament també es coneix , segons la terminologia nazi , com « solució final » ( en alemany , Endlösung ) de la « qüestió jueva » , és a dir , l'intent d'exterminar a la totalitat de la població jueva d'Europa, que va culminar amb la mort de més de cinc milions de jueus . Entre els mètodes utilitzats van estar l'asfíxia per gas verinós , els trets , el penjament , els treballs forçats , la fam , els experiments pseudocientífics , la tortura mèdica i els cops .

La decisió nazi de portar a la pràctica el genocidi va ser presa entre fins de l'estiu i principis de la tardor de 19415 i el programa genocida va aconseguir el seu punt culminant a la primavera de 1942 A càrrec de la seva planificació , organització administrativa i supervisió estar Heinrich Himmler . D'altra banda , va ser la repetida retòrica antisemita assassina d'Adolf Hitler la que va incentivar l'execució de les matances , que a més van comptar directament amb la seva aprovació .

La Unió Europea ha sancionat una llei que va entrar en vigor a finals de 2007 penant el negacionisme de l'Holocaust i de tots els altres crims nazis ; més va crear el 2010 la base de dades Infraestructura europea per a la investigació de l'Holocaust ( EHRI ) , destinada a reunir i unificar tota la documentació i arxius que concerneixen al genocidi . D'altra banda l'ONU ret homenatge a les víctimes de l' Holocaust ja des de 2005 , havent fixat el 27 de gener com a Dia Internacional de la Memòria de les Víctimes de l'Holocaust , atès que en aquest dia va tenir lloc l'alliberament del camp de concentració d'Auschwitz ( en 1945 ) .



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada