dijous, 24 de febrer del 2011

Esports per a persones amb discapacitat



A Catalunya hi ha 190.796 persones que pateixen algun tipus de discapacitat ja sigui física, psíquica, sensorial o mental. Per a elles, practicar esport és tant una eina per a la rehabilitació com la possibilitat de gaudir d'una estona per compartir amb els altres i passar-s'ho bé. El Doctor Ludwing Guttmann va ser un dels pioners en introduir a persones discapacitades en el món de l'esport. Avui en dia, però, institu-cions, instal·lacions esportives i cadascun de nosaltres.. som prou conscients dels problemes i els interessos que tenen els discapacitats?

Els diferents esports adaptats per a minusvàlids es van desenvolupar a partir dels anys 1950. Els Jocs Paralímpics (el significat costat de les Olimpíades) ara són sostinguts després de les (Estiu i Hivern) Jocs Olímpics.
L'any 2006, els Jocs Extremitat van ser organitzats per persones amb discapacitats físiques capaços de competir en esports extrems. Les College Park Indusries, fabricant de protesis de peus, van organitzar aquest esdeveniment durant l'estiu a Orlando, FL incloent competicions de skateboarding, wakeboarding, escalat en roca, ciclisme de montanya, surfing, moto-x i kayaking.


9 comentaris:

  1. molt humà i esportiu, segueix així fenòmen!

    ResponElimina
  2. m'ha agradat molt el que has explicat dels esportistes discapacitat que haurien de tenir les mateixes opcions que els que no som discapacitats. Es molt emotiu!!
    joan arimont

    ResponElimina
  3. Molt bon article!!! Té molt de mèrit ser una persona discapacitàda i participar en competicions!!!

    ResponElimina
  4. Quina màquina aquest paio!!! discapacitat però practicant en competicións!!!

    ResponElimina
  5. Crec que hauríem d'aprendre a tenir la mateixa força de voluntat que tenen les perosnes discapacitades per afrontar els obstacles.
    EM sembla molt bé que aquestes persones puguin participar en els amteixos esports que nosaltres :)

    ResponElimina
  6. Està molt bé. Crec que hauriem d'apendre moltes coses sobre l'esperit de superació d'aquestes persones.

    ResponElimina
  7. Aquestes persones es superen a si mateixes creant-se nous objectius per a la vida. No deu ser fàcil després d'haver patit un accident (per exemple) tornar a practicar un esport.
    M'ha agradat i interessat molt l'article.

    ResponElimina