dilluns, 14 de febrer del 2011

Sant Valentí

Sant Valentí es celebra el 14 de febrer. L'origen del qual es celebra aquest dia, prové de l'any 207 on un emperador va prohibir el matrimoni perquè creia que d'aquesta manera els homes rendirien més a les guerres ja que no estarien lligats emocionalment a la família, el sacerdot Valentí, d'amagades va casar a molta gent jove, i quan l'emperador es va donar compte el van enviar a executar i va morir el 14 de febrer i just abans de la seva executació li va escriure una carta a la seva enamorada Júlia, i d’aquí prové que es celebri aquest dia i es regalin cartes d'amor.
En tot el mon es celebra aquesta tradició del dia de Sant Valentí, però cada lloc tenen les seves tradicions per celebrar-lo. Hi han països on les dones solteres abans de que surti el sol es posen davant de la finestra a veure quin es el primer home que li passa per davant i així vol dir que durant aquell any es casaran amb ell, altres simplement regalen flors blanques, altres canten cançons composades per si mateixos etc.
Sigui com sigui, i de la manera com ho faci, tot el mon celebra el dia dels enamorats per demostrar a la seva parella o a la persona que estima el seu amor.

Sandra García Aguilera     

18 comentaris:

  1. penso que sant valentí va començar com un fet històric i s'ha anat convertint en un dia per el comerç i el marketing, molt lluny queden aquells temps...
    bon article!

    ResponElimina
  2. crec que sant valentí es una festa dels americans la nostra festa d'amor es el dia de sant jordi. Peró l'article no esta malament

    ResponElimina
  3. L'article està molt be, i la foto també haha

    ResponElimina
  4. està molt bé, tot i que com ha esmentat l'Adrià trobo que s'ha comercialitzat.

    ResponElimina
  5. molt be ma agradat molt perque no ho sabia!

    ResponElimina
  6. trobu que es una dia maco i especial, molt bon article

    ResponElimina
  7. bona publicacio pero aquest dia és molt fals. Te las currat pero no serveix perke lamor es demostra cada dia , no en un dia determinat! pol(6)

    ResponElimina
  8. Molt bé m'agrada , encara k estic amb en Pol !

    ResponElimina
  9. Està molt bé l'article però això s'ha de celebrar tots els dies no un dia.

    ResponElimina
  10. jo crec que Sant Valentí no s'hauria de cel·lebrar a Catalunya, perque es cel·lebra Sant Jordi

    ResponElimina
  11. Que maco la història d'ón provè aquest dia, i amés no ho sabia. Molt interessant

    ResponElimina
  12. M'ha agradat la història de l'origen del dia de Sant Valentí, és interessant i no l'havia sentit mai!

    ResponElimina
  13. Molt interessant, no coneixia la història de Snat Valentí i m'ha agradat saber-ho!

    ResponElimina
  14. Cada vegada ens estem fent més amb les tradicions americanes, i això no és el que hem de fer. Aquí hem de celebrar Sant Jordi.

    ResponElimina
  15. M'ha agradat, trobo que és un dia molt bonic per alguna gent tot i que altres persones odien aquest dia, però està molt bé el text

    ResponElimina
  16. ha estat molt bé, es veu que es un dia molt important per parelles, i l com el celebran altres paisos es molt interesant!!

    ResponElimina
  17. Trobo que l'article està molt bé i que és un dia molt maco per a les persones enamorades.

    ResponElimina