dissabte, 5 de febrer del 2011

EL DIA DE LAS PERSONES SORDES

           El 1 d’octubre es celebra el Dia Mundial de les Persones Sordes, que té la finalitat de donar a conèixer els problemes, les accions i els col·lectius que es dediquen a minimitzar l’impacte d’aquest problema en la salut, les relacions socials i la qualitat de vida de les persones afectades.

           A Catalunya, al voltant del 4% de la població pateix deficiències auditives d’una certa importància, amb els problemes que això comporta en la comunicació i el desenvolupament de la vida d’aquestes persones.
 
           Els objectius compartits per l’Administració pública es basen en la millora de la detecció precoç i el diagnòstic, dels tractaments mèdics i socials, de l’accessibilitat i comunicació i, en general, de l’atenció als diferents problemes i necessitats de les persones amb sordesa.
 
          Les persones sordes, tot hi tindre aquest problema dels oïdes, tindrien que viure amb las mateixes condicions de vida que les persones sense sordesa. Un dels objectius principals a millorar sería que entre tots aportessim una mica i milloressim el seu dia a dia, fent doncs, que no es pensin que poden ser la seva vida, gestionar las seves necessitats i complir els seus somnis.
 
 
         Espero que tot això que he dit, no tant sols us ho llegiu, sinó que ho penseu més d'una vegada, i per sobre de tot això, ajudar-los i mai enriurese'n d'ells.

 
 
En el video podem veure la felicitat per sobre de tots els problemes, i ens fa veure que els problemes s'han de afrontar amb valentia i sense por.



14 comentaris:

  1. és molt interessant, i tens molta raó en que hem d'ajudar-los i no enriurese'n d'ells! segueixen sent persones normals com nosaltres!

    ResponElimina
  2. Molt interessant. I molt dacord amb el que ha dit la Raquel.

    ResponElimina
  3. sento molt la lletra seleccionada, intentaré tornar a repetir-lo un mes després, tot i aixi, el video el podeu anar mirant.
    SOC EN SERGI ORS

    ResponElimina
  4. Bé Ors bé! m'encanta l'evolució del teu treball constant!

    ResponElimina
  5. interessant, molt interessant, m'ha agradat els dos comnetaris de l'oriol i la raquel, per fer d'aquest un món millor, hem de cooperar tots i totes per que les persones "deficients" o amb dificultats puguin optar a una vida millor.

    ResponElimina
  6. mol interessan i emotiu, el video està moltbe

    ResponElimina
  7. be ors! es nota que t'interessa el tema! genial publicacio! segueix aixi i treuras un 10! pol

    ResponElimina
  8. Molt be pensat el video, les persones sordes es mereixen aquest dia, i és un problema de molta importàcina com altres.

    ResponElimina
  9. M'ha agradat el comentari de la Raquel, és veritat, les coses de la vida cotidiana són més difícils per la gent sorda i hem d'ajudar-los.

    ResponElimina
  10. Entre tots hem d'aconseguir que es compleixi aquest objectiu.
    M'ha agradat molt l'article ors.

    ResponElimina
  11. Molt interessant l'article, i el video també!

    ResponElimina
  12. Molt interessant el article, trobo bé que hi hagis afegit un video.

    ResponElimina
  13. Interessant i emotiu a la vegada! Molt bo!

    ResponElimina