El dijous gras és el dijous en que comença el Carnaval . És un festa familiar i popular.
En molts pobles aquest dia se celebra una festa popular amb diferents costums, encara que bàsicament consisteix en una jornada a l'aire lliure on la gastronomia té un paper molt important.
És tradició prendre la botifarra d'ou en aquest dia a més d'altres de semblants com la blanca o la negra, o truita de botifarra. A l'hora d'esmorzar, per postres o per berenar, en els carnavals més autòctons es menja la coca de llardons.
Es celebra en tota Catalunya i en les regions del nord d'Espanya, que es coneix com El Jueves Lardero.
Aquest any es celebra el 3 de març.
Que disfruteu aquest dia i que us ho passeu molt bé al carnaval!!
Elisabet Serrano
Molt interessant l'article! Me'n recordo quan a l'escola ens feien portar un entrepà de truita o botifarra d'ou!
ResponEliminaMolt bo! M'encanta el Dijous Gras!
ResponEliminaMolt interessant l'article eli, llàstima que cada vegada es celebrin menys aquests dies...
ResponEliminaMolt bona entrada. M'encanten totes les tradicions catalanes.
ResponEliminabont article per saber les arrels del nostre passat i saber els origens nostres
ResponEliminaBon article, millor tradició!
ResponEliminaens encanten les tradicions! i a qui no li agrada menjar en un dia tan especial? es original
ResponEliminaM'agrada molt dijous gras! Bona explicació
ResponEliminabona explicació i bon dia tambe! jajajaj
ResponElimina