dilluns, 24 de gener del 2011

L'SNOW per Núria X.

 L'snowboard és un esport extrem en el que sútilitza una taula de neu per desllisarse sobre la pendent coberta de neu.Es va convertir en un esport olímpic l'hivern de 1998.


Igual que en tots els esports, en el surf de neu s'utilitzen uns materials específics, que són:
  • La planxa: aquesta està realitzada de diferents materials amb suficient flexibilitat per poder fer diferents tipus de baixades.
  • Les botes: normalment són toves, per permetre així el moviment de flexió i extensió dels turmells.
  • Les fixacions: les fixacions serveixen per unit les botes a la planxa. Són especials per permetre als esportistes tenir una certa llibertat de moviment
La roba que es porta per fer aquest esport, normalment és més ample que comparada amb la d'esquí , ja que és més comude per fer els moviments que requereix.


Dins del surf de neu podem trobar diferents tipus de modalitats. Cal destacar que per a cada una d'elles, existeix un tipus de taula adecuada a les caracterísiques de la modalitat en qüestió.
  • Freestyle:: es basa en la realització de piruetes . Per les seves característiques, aquesta modalitat fa que hagis d'utilitzar taules molt mes flexibles i fàcils de dominar, però díficils de controlar.
  • Freeride: es caracteritza per la pràctica del suf de neu a llocs extrems, fora de pistes. Les taules acostumen a ser més rígides pel fet d'incrementar el control sobre la taula.
  • Carrera: Com indica el seu nom, aquesta modalitat consisteix en baixar el màxim de ràpid posible per les pistes.
Un dels snowboarders que caldria destacar és Shaun White va neixer el 3 de Setembre de 1986 a California y és un snowboarder i skater profecional.Ha obtingut varies madalles d'or i plata en els Xgames i, recentment, en els Jocs Olímpics d´Hivern de Turín i als Jocs Olímpucs de Vancouver 2010.


És conegut també com al tomaquet volador(“flying tomato”) per la seva melena pelroja i la facilitat per fer acrobacies aèries tant en l'snowboard com amb l'skate.  

11 comentaris:

  1. Quin video, quines coses tan incleibles que fan. La veritat que es un esport molt extrem, pero molt bonic de veure'l. I interessant l'explicació.

    ResponElimina
  2. Està molt bé! El video és impressionant.
    Crec que està molt bé que hagis escolllit aquest tema, es nota que t'agrada i a mi m'ha agradat l'article perquè he après coses noves.

    ResponElimina
  3. L'snow és un esport molt impressionant de veure i molt difícil de practicar. Segur que tots aquest esportistes han estat hores i hores per arribar a fer aquestes acrobàcies tant espectaculars.
    Ens ha agradat molt l'escrit Núria X.

    Llagostera & Planas

    ResponElimina
  4. Uaaaaau! el vídeo és impressionant! I com diuen l'Adrià i el Francesc, segur que aquests esportites han hagut d'estar molt i molt temps practicant... Segur que abans de fer tots aquests salts han hagut de caure i tornar-se a aixecar i així han anat aprenent a esforçar-se.

    ResponElimina
  5. Ens sembla molt interassant aquest post que ens endinsa una mica més en aquest mon del snowboard
    balles-bellès

    ResponElimina
  6. m'agrada molt! és molt curiós i m'encanta l'snoww!

    ResponElimina
  7. Bon article, millor esport!
    És un esport de risc, però d'adrenalina

    ResponElimina
  8. molt bon article nuria!
    m0ha agradat molt el video que le trobat molt interessan

    ResponElimina
  9. mola monton la sensació de fer snow, està moltbé!

    ResponElimina
  10. És increible, molt bona explicació.

    ResponElimina
  11. El video m'ha encantat! M'agradaria provar algun dia de fer snow, té que ser un esport impressionant.

    ResponElimina